Kunnon työn päivää juhlitaan 7.10.

Kunnon työn päivänä 7.10. juhlitaan kaikkea sitä, mikä työelämässä on jo kunnossa. Samalla muistutamme, että korjattavaa riittää yhä – meillä ja muualla.

kunnon-tyo-jalalla-koreastiOsallistuminen on helppo tapa osoittaa välittävänsä siitä, missä oloissa tuotteet tehdään, stadionit rakennetaan ja meidän suomalaistenkin työpäivät vietetään. Riittämättömät palkat ja epävarmat työsuhteet ovat arkipäivää sadoille miljoonille työntekijöille ympäri maailmaa. Työperäinen stressi on toiseksi yleisin työperäinen terveysongelma Euroopassa heti tuki-ja liikuntaelinsairauksien jälkeen. 100 000 suomalaista kärsii työpaikkakiusaamisesta. Huono johtaminen on yleisimpiä syitä huonoon työviihtyvyyteen. Voimmeko itse tehdä jotain näiden asioiden korjaamiseksi?

Miten mukaan?

Kunnon työn päivään voi osallistua tekemällä minkä tahansa KUNNON TYÖN, jonka sinä tai työyhteisösi koette tärkeäksi. Sen ei tarvitse olla vakavaa tai suurta vaan jotain, joka saa hymyn muiden huulille, korjaa pienen ongelman, kiinnittää huomiota epäkohtaan tai herättää ylipäätään pohtimaan kunnon työtä ja sen ehtoja – tärkeintä  on olla mukana.
Voit juhlia vakavasti tai leikkimielellä. Ihmisarvoista työtä ei tarvitse tukea suu mutrussa! Tule mukaan! Juhlitaan yhdessä  – tehdään entistä parempaa työelämää.

Toimi näin
1) innosta muut mukaan
2) tee kunnon työn teko – yksin tai porukalla tai kerro mitä kunnon työ sinun mielestäsi on
3) jaa tekosi ja näkemyksesi sosiaalisessa mediassa: #kunnontyönpäivä
4) haasta kaveri, työpaikka tai yhteistyökumppani mukaan

Muista nämä
Twitter: @Kunnontyo
Facebook: www.facebook.com/kunnontyo
#kunnontyönpäivä

Kunnon työn päivää vietetään jo seitsemättä kertaa ympäri maailmaa. Viime vuonna järjestettiin noin 300 tapahtumaa 64 maassa. Suomessa kampanjan järjestävät SASK, SAK, STTK ja Akava.