Maksuton Kesäduunari-info on täällä taas – kysy rohkeasti työsuhdeasioista!

Kesätyöntekijöille tarkoitettu ilmainen Kesäduunari-info on jälleen avattu, ja palvelee mieltä askarruttavissa työsuhdekysymyksissä 28.8.2020 asti. Neuvoa voi kysyä soittamalla numeroon 0800 179 279 tai lähettämällä viestin WhatsApp-numeroon 040 747 1571. Kesäduunari-infon nettisivuilla on myös sähköinen lomake, jolla voi ottaa yhteyttä. Palvelua saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kesäduunari-infon kysymyksiin vastaamassa Anni Ritari.

Tänä kesänä kysymyksiin on vastaamassa Anni Ritari. Hän kannustaa kesätyöntekijöitä ottamaan infoon yhteyttä matalalla kynnyksellä, olipa kyse työsopimuksesta, palkasta tai jostain muusta työsuhteeseen liittyvästä asiasta.
– Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan eikä kannata ajatella, että tämä pitäisi varmaan tietää. Aina kannattaa kysyä, niin saa vahvistuksen sille, että asiat menevät työpaikalla oikein.

Hän muistuttaa, että työsuhteeseen liittyvät kysymykset eivät aina ole selviä niillekään, jotka ovat olleet työelämässä pidempään.
– Siksi on tärkeää, että kesätyöntekijöiden ja ensimmäisiä työsopimuksiaan solmivien on mahdollista varmistaa asioita soittamalla tai laittamalla viestiä.

Anni opiskelee oikeustiedettä, ja on kiinnostunut erityisesti työsuhdeasioita käsittelevästä työoikeudesta. Juridiikassa häntä puhuttelee se, että voi olla ihmisille avuksi. Kesäduunari-infossa nämä kiinnostuksen kohteet yhdistyvät hienosti.
– Täällä pääsen hyvin käytännönläheisesti auttamaan nimenomaan työsuhdeasioissa, jotka koskettavat isoa osaa ihmisistä.

Anni vinkkaa vielä, että neuvoa voi aina kysyä myös läheisiltä, kokeneemmilta työkavereilta tai työpaikan luottamusmieheltä. Pääasia on, ettei jää pohdintojen kanssa yksin.
– Omista oikeuksista on hyvä olla selvillä tilanteessa kuin tilanteessa. Rohkeasti minuun vaan yhteyttä, niin mietitään asiaa yhdessä.

Tietoa myös nettisivuilla!

Myös osoitteessa www.kesaduunari.fi on runsaasti työsuhteeseen liittyvää hyödyllistä tietoa ja esimerkiksi usein kysyttyjä kysymyksiä, joihin kannattaa tutustua. Nettisivujen sisältö on käännetty myös ruotsiksi ja englanniksi.

Neuvoa Annilta voi kysyä arkisin kello 9–15 soittamalla numeroon 0800 179 279 tai lähettämällä viestin WhatsApp-numeroon 040 747 1571.

Kesäduunari-info on SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen palvelu, joka on avoinna 16. kesää. Palvelu on tarjonnut vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.

Teksti: Kreetta Haaslahti
Kuva: Patrik Lindström