Työmatkoista maksettavat korvaukset

Työnantaja maksaa työmatkan ajalta päivärahaa, jos matkakohde on yli 15 kilometrin päässä joko asunnostasi tai varsinaisesta työpaikastasi. Verotuksessa työmatkalla ei tarkoiteta kodin ja työpaikan välistä matkaa.

Päivärahan suuruuteen vaikuttaa matkan kesto ja sen aikana työntekijälle ilmaiseksi tarjotut lämpimät ateriat. Jos työmatkalta ei sen lyhyen keston vuoksi makseta päivärahaa, työntekijä saa ateriakorvauksen. Ulkomaan matkoista maksetaan suurempaa päivärahaa kuin Suomen sisäisistä matkoista. Päiväraha on veroton etu ja verottaja määrittelee sen suuruuden vuosittain.

Jos työntekijä tekee työmatkan omalla autolla, työnantaja voi maksaa verottomasti kilometrikorvausta oman auton käytöstä. Verottaja määrittelee kilometrikorvauksen suuruuden vuosittain.

työmatka

Työmatkasta pitää tehdä työnantajalle matkalasku. Niiden tekemiseen käytetään usein sähköistä matkalaskujärjestelmää tai työpaikan omaa lomaketta. Matkalaskuun liitetään mukaan matkaan liittyvät maksukuitit, kuten esimerkiksi lento- ja junaliput sekä majoituskulut.