Millaista työelämä on vuonna 2030?

Kuvittele itsesi kymmenen vuoden päähän ja työelämään. Millaista työelämä on? Missä näet itsesi?

Kuvaa video, jossa kerrot odotuksistasi ja toiveistasi. Millaista työelämä on vuonna 2030? Millaisessa työpaikassa olet? Mitä koulutusta työn saaminen on edellyttänyt? Onko työpaikka jokin fyysinen lokaatio vai tapahtuuko kaikki jossain pilvessä? Ketkä tekevät töitä kanssasi? Oletko tyytyväinen työoloihin?

Tämä on kilpailu. Osallistu lähettämällä videosi (eli siis voi olla esim. tallennettu stoori) tästä linkistä.

Palkintona voittajille on luvassa tulevaisuustutkija Perttu Pölösen urasparraus. Lisäksi neljälle videoita tuottavalle Työterveyslaitos voi tarjota kesäharjoittelupaikan. Näistä kolme tulee Työterveyslaitokselle ja yksi kumppaniverkostoomme kuuluvalle PipeLife Finlandille. Lisäksi osallistujien kesken arvotaan 30 kpl Perttu Pölösen tuoreita kirjoja.

Psst. Käytä somessa #MunTyö2030 ja tsekkaa muiden stoorit.

Mistä tässä kaikessa on siis kyse?

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman alainen TYÖ2030 -ohjelma kutsuu somevaikuttajat ja heidän seuraajansa mukaan kehittämään tulevaisuuden työelämää. #MunTyö2030 -somehaaste pyrkii tavoittamaan nuoret aikuiset heille tuttujen somevaikuttajien kautta ja tuomaan heidän äänensä kuuluviin työn ja työhyvinvoinnin kehittämisessä.

Somehaasteessa tubettajat innostavat seuraajiaan tekemään lyhyitä videoita omista ajatuksistaan tulevaisuuden työelämään liittyen. Mukana kampanjassa nähdään vaikuttajat Miska Haakana, Janne Naakka, Jalmari Karvinen, Aaro Huttunen, Tiia Suomalainen, Jesse Pynnönen sekä Anna Länsisalmi-Keisala.

Luovin ja ajatuksia herättävin video palkitaan inspiroivalla mentorointisessiolla, jossa voittaja pääsee kirkastamaan omaa tulevaisuuden identiteettiään ja urapolkuaan futuristi ja kirjalija Perttu Pölösen kanssa. Pölönen toimii TYÖ2030 -ohjelman kummina.

– Jokainen mukaan lähtevä nuori aikuinen pääsee aidosti kehittämään tulevaisuuden työelämää. Somehaasteen myötä esille nousseita keskusteluja ja näkökulmia sekä kilpailuvideoita hyödynnetään TYÖ2030 -ohjelman viestinnässä myös päättäjien sekä työelämän eri toimijoiden ja kehittäjien suuntaan, kuvailee #MunTyö2030 -kampanjan projektipäällikkö Mervi Niemi Työterveyslaitoksesta.

– Kilpailuun osallistuville on myös tarjolla ponnahduslauta työelämään ja jalkaa oven väliin tulevaisuuden urapolkua ajatellen. Työterveyslaitos ja Pipelife valitsevat videoista vakuuttavimmat ja tarjoavat tekijöille mahdollisuuden kesätyö- tai harjoittelupaikkaan, Niemi jatkaa.

Lokakuussa 2020 julkaistun STTK:n teettämän nuorisokyselyn mukaan melkein kolmasosa nuorista on huolissaan omasta työ- tai koulutusurastaan. Erityisesti korona-aikana nuorten työelämään pääseminen on entisestään vaikeutunut. Koronakriisistä selviytyminen ja siitä toipuminen tuo työelämän kehittämisen entistä tärkeämmäksi: kuinka parantaa työkulttuuria ja työhyvinvointia, ja miten teknologia ja uudet innovaatiot tuodaan osaksi tulevaisuuden työelämää?

– Oletko sinä kirkastaja, innostaja, yhteyttäjä, mahdollistaja, välittäjä, selkiyttäjä tai jotain ihan muuta? Työelämän muuttuessa, pitää käsityksemme itsestämmekin muuttua. On myös syytä miettiä, mitä taitoja tulevaisuudessa tarvitaan. Kukaan ei halua olla menneisyyden menestyjä, toteaa Pölönen.

– Alle 30-vuotiaita on maailmassa yli puolet. He tulevat olemaan yliedustettuina työelämässä jo 10 vuoden päästä eli vuonna 2030. Tarvitsemme siis eri ikäisten ihmisten yhteistyötä enemmän kuin koskaan! Nuoria on tärkeä kuunnella, Pölönen päättää.

Somevaikuttajilla merkittävä rooli vuoropuhelun mahdollistajina

Somevaikuttajien rooli yhteiskunnallisessa keskustelussa erityisesti nuorten mielipidevaikuttajina on merkittävä. Esimerkiksi viime keväänä valtioneuvoston #faktaakoronasta -viestintä tavoitti somevaikuttajien kautta noin 5 miljoonaa näyttökertaa. #Muntyö2030 -kampanja toivoo, että somevaikuttajat mahdollistavat aidon vuoropuhelun nuorten kanssa tulevaisuuden työelämään liittyen.

Suomen suosituimpiin tubettajiin lukeutuvan Miska Haakanan mielestä on tärkeää ottaa nuoret mukaan keskusteluun, joka koskee erityisesti heitä: tulevaisuuden työntekijöitä.

– Mielestäni tärkeintä on, että työntekijät nauttivat työstään ja että työpaikoilla ihmisiä kohdellaan niin kuin heitä pitäisikin kohdella. Monilla aloilla on vielä paljon tekemistä tasa-arvon kanssa. Työelämässä sillä ei pitäisi olla väliä oletko mies, nainen vai joku muu tai mikä sinun ihonvärisi on. Ratkaisevaa on se, kuinka pätevä olet, Haakana päättää.

#MunTyö2030-somehaaste on osa TYÖ2030 – Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelmaa. Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan kuuluva TYÖ2030 on työelämän toimintatapoja uudistava ja työelämäinnovaatioita sekä teknologian hyödyntämistä edistävä kehittämisohjelma. Ohjelman operatiivisesta toteuttamisesta vastaa Työterveyslaitos.