Millainen on hyvä ansioluettelo?

Ansioluettelon sisältö

Ansioluettelossa kerrotaan hakemasi työtehtävän kannalta olennainen koulutus, työkokemus ja taidot. Työtehtävän kannalta tärkeitä taitoja kerrotaan usein työhakemuksessa, joten siihen kannattaa perehtyä huolella. Jos sinulla ei vielä ole työkokemusta, voit tuoda osaamistasi esille harrastuksien ja koulun kautta.

Älä unohda suosittelijoita. Suosittelijoita voi olla esimerkiksi esihenkilösi, seuran valmentajasi tai opettajasi. Tärkeää on, että hän osaa kertoa millainen olisit työntekijänä. Suosittelijat ovat usein merkittävässä asemassa kertomassa sinusta lisää ulkopuolisen näkökulmasta.

Ansioluettelon ulkoasu

Ansioluettelo voi olla muodollinen Word-dokumentti, mutta myös visuaalisesti kiinnostavamman näköinen. Jos haet luovuutta vaativaa tehtävää, kannattaa myös ansioluettelon ulkoasun tuoda esille kykyjäsi. Jos taas haet virallista tehtävää, niin ansioluettelon on hyvä olla siihen sopiva.

Toimita ansioluettelo aina pdf-muodossa.

Ansioluettelomallit

Tee mallin avulla itsellesi ansioluettelo! Mallista näet mitä kaikkea ansioluettelosta pitäisi löytyä ja saat vinkkejä esimerkeistä mitä siinä voisi olla.

Visuaalisesti erinäköisiä ansioluetteloita voi tehdä helposti ilmaisessa Canva-palvelussa (vaatii rekisteröitymisen).