Jag i arbetslivet

Avsnittet Jag i arbetslivet på den här webbplatsen tar upp teman som kan bli aktuella för dig under din karriär i arbetslivet.

Ditt arbetsliv består av många olika omständigheter som påverkar din bransch, din karriär, din lön och karaktären av ditt arbete.

Kompetens är grunden på vilken du kan bygga din karriär, och därför är det bra att sköta om den. Det är viktigt att du utvecklar ditt kunnande under hela din arbetskarriär så att du inte går miste om olika möjligheter i framtiden.

Om lönearbete inte lockar dig, kan du bli företagare. Det är möjligt att driva ett företag på olika sätt, och du får läsa om många möjligheter på den här webbplatsen.

I något skede av din karriär kan du bli arbetslös. I dag är det vanligare med perioder av arbetslöshet eftersom arbetslivet är mer splittrat än tidigare.

Oavsett om du är löntagare eller företagare är det viktigt att du håller arbetet och fritiden i balans, så att du också kan njuta av din fritid och av gemenskapen med dina närmaste.

Vad blir ditt nästa steg? Vad skulle du vilja studera? Du kan alltid pröva på någonting nytt och ta en ny riktning.

Syftet med webbplatsen Till arbetslivet är att erbjuda dig ett heltäckande paket med information om arbetslivet, så att du kan utvecklas i arbetslivet och bygga din egen karriärstig.

I avsnittet Jag i arbetslivet diskuteras bland annat hur du kan uttrycka ditt kunnande i ord och vad du kan göra om du råkar ut för arbetslöshet under din karriär.

Sommarjobbet är ofta vår första kontakt med arbetslivet. Information och en rådgivningstjänst om sommarjobb hittar du i Sommarjobbarinfo.