Miten ja mistä hakea työtä?

CVTyönhaku itsessään käy jo työstä: se vaatii aikaa ja keskittymistä. Parhaan tuloksen saavuttaa yleensä kun toimii järjestelmällisesti ja keskittyy itseä oikeasti kiinnostaviin työtehtäviin.

Työnhaussa on kyse hakijan osaamisen ja avoimen tehtävän tarpeiden kohtaamisesta: työnantaja haluaa löytää henkilön, jolla on tehtävän vaatima osaaminen ja joka henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan on tehtävään soveltuva.

Kun tiedät, mikä toimiala ja minkä tyyppiset työtehtävät sinua kiinnostavat, ala etsiä tietoa sinulle sopivista avoimista työpaikoista. Käytä hyväksesi kaikki mahdolliset tietolähteet: sanoma- ja ilmaisjakelulehdet, työvoimatoimisto, internetin työnvälityspalvelimet, vuokratyönvälittäjät, yritysten omat kotisivut, jne. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä sinua kiinnostavaan yritykseen ja tiedustella, olisiko heillä avoimia työpaikkoja tarjolla.

Muista, että kaikki avoimet työpaikat eivät ole julkisessa haussa. Yhteen avoimeen työpaikkaan saattaa tulla jopa satoja hakemuksia, joiden läpikäymisessä on valtava työ. Välttääkseen sen, yritys ei välttämättä kerro avoimesta työpaikasta julkisesti, vaan sana laitetaan kiertoon puskaradion kautta. Nämä niin sanotut piilotyöpaikat täytetään yleensä henkilökohtaisten suhdeverkostojen kautta, eli kannattaa kertoa työnhausta sukulaisille ja ystäville; ties vaikka heillä olisi tietoa sinua kiinnostavasta työpaikasta!