Pelaa työelämäpelejä

Työelämässä pärjää, kun osaa pelisäännöt – ne ovat kaikille samat. Uusi Laki ja Kirppu uraputkessa -peli ja aiemmin julkaistu Duunissa-peli testaavat taitojasi toimia työpaikan arkisissa tilanteissa sekä tietojasi työelämän pelisäännöistä. Koska kysymyksiin ei aina löydy yhtä oikeaa vastausta, vaaditaan harkintaa – ihan kuin oikealla työpaikallakin.

Laki ja Kirppu uraputkessa

Laki-ja-Kirppu

Pelissä pelaaja ratkaisee seitsemän erilaista työpäivän aikana sattunutta tilannetta. Kirjastoon sijoittuvan pelin tilanteet käsittelevät muun muassa myöhästymistä, kiusaamista, yhdenvertaisuutta ja väärin maksettua palkkaa.  

Pelin päähenkilönä seikkailee Työelämään-videoista tuttu Laki-koira. Kirjastoneuvojana työskentelevän Lakin työpäivää hankaloittaa Kirppu, joka yrittää ohjata häntä tekemään vääriä valintoja. Apua tarjoaa Luottamusmies Tessi. Hän tarttuu Lakin huomaamiin epäkohtiin ja tukee Lakia niiden ratkaisemisessa.  

Jokaisen pelitilanteen lopussa pelaajalle kerrotaan hänen pistetilanteensa. Lisäksi pelaaja saa Lakin esimieheltä arvion, miten tilanteesta selvisi. Lopuksi ammattiliiton edustaja kertoo mistä pelitilanteessa oli kyse, ja mitä pelaajan olisi siinä kannattanut tehdä. 

Lakin painajaismaisen työpäivän pelaaminen alusta loppuun kestää noin 20–30 minuuttia. Pelin voi pelata läpi monta kertaa ja tarkkailla, miten erilaiset ratkaisut vaikuttavat pelin etenemiseen. Kuten oikeassa elämässä, myös peliä pelatessa on hyvä muistaa, että työelämässä ei aina ole selkeästi oikeita ja vääriä vastauksia.   

Tästä pelaamaan!

Duunissa

Peli alkaa perehdytyksellä ja sen jälkeen voit valita itse miten pelissä etenet. Käyt läpi seitsemän erilaista tilannetta, joissa halutessasi voit pyytää apua luottamusmieheltä tai kaverista. Saat tilanteiden jälkeen palautetta, joka kertoo kasvoiko oma tyytyväisyytesi valintasi jälkeen ja mitä tapahtui työpaikan työilmapiirille. Näet myös miten osaamisesi karttuu.

Pelin lopussa saat arvion omista taidoistasi työyhteisön jäsenenä. Jos kaikki ei mennyt ihan nappiin niin ei huolta – voit aina palata lukemaan lisää tietoa tältä nettisivustolta. Olemme yrittäneet koota sinulle kaiken mahdollisen tiedon yhteen työelämästä. Tehtävä on ollut haasteellinen, sillä niin kuin osaaminen-sivulta opimme niin työelämä muuttuu koko ajan.

Pelin pelaaminen läpi kestää noin 10-15 minuuttia.

Valitse alta käyttämällesi laitteelle sopiva versio pelistä ja aloita peli!

Pelaa läppärillä tai pöytäkoneella

Pelaa peliä läppärillä tai pöytäkoneella -kuva

Pelaa tabletilla

Pelaa peliä tabletilla -kuva

Pelaa kännykällä

Pelaa peliä kännykällä -kuva