Kesätyö Särkänniemessä tarjoaa mahdollisuuden olla ulkona ja saada uusia ystäviä

Olen ollut kesätöissä Särkänniemessä jo kuusi vuotta peräkkäin. Ensimmäiset kaksi kesää olin siivouspartiossa, jossa kiersin puistoa ja keräsin roskia. Loput neljä kesää olen ollut ajolaitteen hoitajana ja laitekuskina.

Työpäivä alkaa aamulla hieman ennen puiston aukeamista. Ensin käyn hakemassa tavarani laitteille, ja sitten menen omalle pisteelleni ja käyn tietyn määrän koeajoja läpi ennen asiakkaiden tuloa.

Kun puisto aukeaa, laitteelle tulee väkeä ja siinä tulee kohdattua paljon ihmisiä. Se on tosi mukavaa. Joillakin laitteilla olen kaverin kanssa, joillakin yksin. Yleensä laitetta pääsee vaihtamaan ainakin kerran päivän aikana. 

Työpäivä päättyy, kun puisto menee kiinni. Tyypillinen työpäivän kesto on seitsemän tuntia, mutta välillä on pidempiä päiviä.

Hyvin tehty työ Särkänniemessä poiki kesätyösuhteen.
Minna Hintikka

Plussaa tässä työssä on, että pääsee työskentelemään ulkona. Koko kesän kelit tulee hyödynnettyä, kun niistä pääsee työn puolesta nauttimaan joka päivä. 

Olen saanut tehtävään hyvän perehdytyksen. Aina, jos on epävarma olo, apua ja tukea on saatavilla. Koskaan ei joudu olemaan yksin ongelmien kanssa. Tehtävä on vastuullinen, mutta hyvän koulutuksen ja huippuluokkaa olevien turvajärjestelyjen ansiosta huvittelu on turvallista niin asiakkaille kuin työntekijöillekin. 

Viime vuonna korona lisäsi hieman työmäärää: laitteet piti putsata säännöllisesti, ja ihmisiä piti muistuttaa turvaväleistä. Muuten työnkuva on pysynyt samanlaisena. 

Särkänniemessä työkavereista tulee hyviä ystäviä. Kesällä olemme tiiviisti yhteydessä toisiimme, ja pidämme illanistujaisia yhdessä. Suurin osa työntekijöistä on nuoria, ja on kiva työskennellä samanikäisten kavereiden kanssa. 

Särkänniemestä on tullut minulle tärkeä paikka.  Sinne on kiva mennä joka kesä, kun käytänteet ovat jo tuttuja, samoin työkaverit ja esimiehet. Tänä vuonna minua odottaa taas kesä samassa työpaikassa, ja olen innoissani. 

Minnan kolme vinkkiä kesätöihin: 

  1. Vaikka koko kesän ajan työskenteleminen ja rahan kerääminen houkuttaa, kannattaa muistaa myös lomailla. Koululaisille on tärkeää myös rentoutua kesän aikana, eikä puurtaa itseään puhki. 
  2. Kun teet työt kunnolla, se mahdollistaa pitkäaikaisen kesätyösuhteen. 
  3. Kesätyöstä voit saada itsellesi suosittelijoita tuleviin työpaikkoihin. Kannattaa siis jättää hyvä kuva itsestään.

Teksti: Susanna Koivisto