Voiko lukiolainen liittyä ammattiliittoon ja työttömyyskassaan?

Kesätyöstä saatu palkka ja työkokemus on tärkeää. Kesätöiden lisäksi saatat tehdä satunnaisesti töitä myös opintojen ohessa. Ammattiliittoon liittyminen tuo sinun työurallesi turvaa. Se on ikään kuin vakuutus, joka auttaa sinua selviytymään työelämän – välillä haastavissakin tilanteissa. Kaikkiin ammattiliittoihin ei lukiolaisena voi liittyä jäseneksi, vaan niissä voidaan vaatia alan tutkinto.

  1. Voit tarkistaa oman työpaikkasi luottamusmieheltä, voiko lukiolainen liittyä alasi ammattiliittoon jäseneksi.
  2. Työttömyyskassan jäseneksi sinun kannattaa liittyä täytettyäsi 18-vuotta.

Ellet voi vielä liittyä liittoon, niin muista:

Touko-elokuussa apunasi on maksuton Kesäduunari-info. Sinne voi soittaa, laittaa WhatsApp-viestin tai täyttää nettilomakkeen. Kesäduunari-infosta voi kysyä vinkkejä ja apuja kesätyöhön liittyvistä asioista, kuten palkasta, työsopimuksesta ja työajoista.

Työpaikkasi Luottamusmies on apunasi, vaikka et kuuluisi vielä liittoon. Työhön liittyvistä ongelmista ja epäkohdista kannattaa kertoa hänelle.

Räikeistä työsuojeluongelmista voit ottaa yhteyttä aluehallintoviranomaisiin,

Ammattiliitot ovat jo yli sata vuotta parantaneet työntekijöiden asemaa. Olemme tehneet ja teemme jatkossakin töitä, että sinulla on turvallista olla töissä, saat kohtuullista palkka ja muut työsuhteesi ehdot ovat kohdillaan.