Työn merkityksellisyys innostaa kehittymään

Eena Värne

Alun perin haaveilin biologin urasta, ja teinkin ympäristökemistinä merentutkimukseen liittyvää työtä Ruotsissa ja Hollannissa. Samaan aikaan tajusin, miten vähän jo käytössä olevia resursseja ja materiaaleja hyödynnetään. Sitä kautta heräsi halu lähteä parantamaan tilannetta nimenomaan työn kautta – opiskelin uuden tutkinnon ja valmistuin materiaali-insinööriksi kesällä 2021.

Tällä hetkellä koen työskentelyn materiaalien hyötykäytön parissa merkitykselliseksi, ja tällä alalla haluan myös kehittää itseäni lisää. Haluan tehdä töitä sen eteen, että tämän ajan lapsilla ja nuorilla olisi elinkelpoinen tulevaisuus.

Materiaalien uudelleenkäyttö on todella nopeasti kehittyvä ala. Uutta tutkimustietoa ja uusia menetelmiä tulee jatkuvasti, ja niitä pitää osata hyödyntää. Tarve kehitykselle on kova. Tavallaan jokainen työpäivä on uuden oppimista, mutta insinööritutkinnon lisäksi olen suorittanut myös erilaisia alaan liittyviä lyhytkursseja. Olen hyödyntänyt esimerkiksi Udemyn ja Courseran valikoimista löytyviä avoimia, englanninkielisiä verkkokursseja. Lisäksi olen suorittanut avoimen ammattikorkeakoulun kursseja liittyen elinkaari- ja hiilitalousosaamiseen ja purkuteknologiaan.

Haluan tehdä töitä sen eteen, että tämän ajan lapsilla ja nuorilla olisi elinkelpoinen tulevaisuus.

Eeva Väärne

Erilaiset järjestöt ja säätiöt pitävät myös mielenkiintoisia webinaareja, joita olen löytänyt esimerkiksi LinkedIn:in kautta. Pääkaupunkiseudun kiertotalousklusterissa ja kaupunkirakentamisen ryhmittymässä olen tutustunut uusiin ihmisiin ja nämä kontaktit ovat auttaneet työllistymisessä. Myös eri ohjelmistoilla on omia sertifikaatteja, joita suorittamalla oppii käyttämään niitä ja samalla saa todistuksen osaamisestaan.

Onneksi työkaverini ovat kaikki myös tiedonjanoisia. Meillä on kova oppimisen ja onnistumisen halu. Se on ihanan innostavaa, että voimme yhdessä keskustella uusista aiheista ja innostua kehittämisestä. Viihdyn sellaisessa porukassa.

Työnantajat ovat arvostaneet aktiivisuuttani ja haluani kehittää osaamistani myös omalla ajalla. On hyvä muistaa, että osaamista voi kehittää monella tapaa – erikoistuen johonkin osa-alueeseen tai sitten osaamistaan laajentaen. Erilaisia vaihtoehtoja on paljon!

Teksti: Kreetta Haaslahti