Asiasana: Työhyvinvointi

  • Riitatilanteet työpaikalla

    Kuten muilla elämän alueilla myös työelämässä voi syntyä ristiriitatilanteita. Ristiriitatilanteet voivat liittyä työhön, johtamiseen tai yksilöllisiin tekijöihin. Työpaikan ristiriitatilanteisiin on hyvä puuttua nopeasti ennen kuin ne paisuvat suuriksi ja pitkittyvät. Paisuessaan työpaikan ristiriitatilanteen syövät työhyvinvointia ja jaksamista. Pahimmillaan ristiriidat voivat synnyttää työpaikalla epäasiallista kohtelua tai häirintää. Nämä voivat ilmetä esimerkiksi väheksyvänä tai pilkkaavana puheena, työyhteisöstä…

  • Työssä jaksaminen

    Elämässä tulee välillä ylä- ja alamäkiä, ja erilaisia terveysongelmia saattaa ilmaantua kaikille. Mikäli sinulla on terveyteen liittyviä huolia tai sairausoireita, kannattaa niihin yleensä hakea apua jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin oireet pahenevat. Nykypäivän hektisessä työelämässä mielen hyvinvointiin liittyvää oireilua esiintyy yhä useammin. Sopiva tuki ja hoito auttaa ennen kuin hankalampia työkykyongelmia ehtii ilmaantua. Liikaa työkuormaa?…

  • Ilmoitus työssä kuormittumisesta

    Lähde: Työsuojelu.fi

  • Ilmoitus työssä koetusta häirinnästä

    Lähde: Työsuojelu.fi

  • Mitä on etätyö?

    Mikä luetaan etätyöksi ja mitä hyviä ja huonoja puolia siinä on?

  • Video: Syrjintä ja häirintä työpaikalla

    Mitä ominaisuuksia työnantaja ei saa ottaa huomioon palkkauksessa? Mitä on syrjintä? Miten se eroaa häirinnästä? Keneen otan yhteyttä kohdatessani syrjintää tai häirintää? Näihin kysymyksiin vastaamme videolla.

  • Video: Mistä apua työelämään?

    Jokaisella nousee joskus mieleen työelämään liittyviä kysymyksiä. Mistä löydän työelämätietoa? Mitä Luottamusmies tekee työpaikalla? Mitä, jos tarvitsen oikeudellista apua? Tällä videolla vastaamme näihin kysymyksiin.

  • Sairastuminen

    Poissaolosta on ilmoitettava työnantajalle viipymättä, jos sairastuminen tai tapaturma estää tekemästä työtä. Työpaikalla on usein sovittu siitä, kenelle poissaoloista ilmoitetaan ja montako päivää voi olla poissa sairauden vuoksi ilman lääkärintodistusta. Yleensä sairauspoissaolosta ilmoitetaan omalle esihenkilölle, jolle toimitetaan tarvittaessa myös lääkärintodistus. Sinun on esitettävä lääkärintodistus (tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kirjoittama todistus) työkyvyttömyydestä aina, jos työnantaja sitä…